55 Plus – activiteiten

 Al meer dan 50 jaar in de gemeente Ede!

En; vanaf 1 juni 2024 sluiten wij onze deuren!  Er zijn dan geen lessen/sporten meer.

 

Voor de leeftijdsgroep 55+ heeft “Sportschool Venendaal” een groot aanbod sportieve activiteiten, zowel in de zaal, in de fitnessruimte, als in het zwembad met extra verwarmd (31-graden) water.


Ook voor senioren is het belangrijk om voldoende beweging te krijgen, want zoals u weet:’rust – roest’. Met een goede conditie kunt u de dagelijkse bezigheden gemakkelijker aan. Ook wanneer u te maken heeft met een beperking of chronische aandoening, zoals suikerziekte, hart- en vaataandoeningen of osteoporose, kunt u bij “Sportschool Venendaal” meedoen. Bij de seniorenlessen wordt speciaal rekening gehouden met de eventuele beperkingen. Iedereen beweegt op zijn eigen niveau. U bent bij ons gezellig en verantwoord ‘actief’, samen met anderen. U zult zich er goed en fit bij voelen!

Kijk hieronder voor de verschillende 55+ Activiteiten die wij u bieden:

Fitness                (met fitnessapparatuur)
Hatha Yoga           (rustige beweegactiviteit)
Body Shape           (bewegen op muziek)
Body Shape Speciaal (zonder rennen en springen)
Aquafit                (in het zwembad)
Vrijzwemmen

Bij “Sportschool Venendaal” zijn diverse groepen, zowel in de ochtend, middag als avond, waaraan door senioren wordt deelgenomen. De groepsfitness-lessen zijn altijd erg gezellig en er wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Mocht u een keer verhinderd zijn, dan kunt u uw les altijd op een andere dag inhalen! Kom eens een keer vrijblijvend meedoen met een gratis kennismakingsles en neem gerust een kennis mee. Naast de wekelijkse groepsles heeft u ook de mogelijkheid om voor uzelf onbeperkt vrij te fitnessen. Kijk hiervoor onder Fitness & Health Activiteiten.


Fitness 55+

 

Bij “Sportschool Venendaal” zijn diverse fitnessgroepen in Ede en Bennekom,  zowel ’s ochtends als ’s avonds, waaraan door senioren (tot boven de 90 jaar!) wordt deelgenomen. In de gezellige fitnessruimten van onze sportscholen wordt gebruik gemaakt van moderne fitnessapparatuur, zowel voor krachttraining als voor conditietraining. U kunt ervoor kiezen om wekelijks mee te doen met een groepsles, of om voor uzelf vrij te fitnessen, of voor een combinatie van groesles, aangevuld met vrij fitness. Bel, mail of kom langs om te vragen naar de dagen en tijden!
U bent van harte welkom om, eventueel samen met een kennis, vrijblijvend een gratis kennismakingsles mee te doen.

“Sportschool Venendaal” heeft rolstoeltoegankelijke fitnessruimten, dus ook rolstoelgebruikers en minder valide mensen, die de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van fitnessapparatuur, zijn van harte welkom om te komen fitnessen.


Hatha Yoga 55+ 

(rustige beweegactiviteit)

 

Wilt u een rustige beweegactiviteit om uw gewrichten en spieren soepel te houden? Of bent u door de week druk en wilt u zich beter leren ontspannen? Dan is Hatha Yoga iets voor u ! In de lessen wordt aandacht besteed aan een juiste ademhaling, gerichte concentratie, een juiste lichaamshouding en het leren ontspannen. Alle oefeningen verlopen in een rustig tempo. Iederen kan meedoen! Zowel ’s middag als ’s avonds zijn er lessen in Ede-Veldhuizen, Ede-Rietkampen en Bennekom. Kom gerust een keer meedoen met een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een kennis!


Bodyshape 55+

(damesconditietraining)

Vrijwel iedere dag kunt u bij “Sportschool Venendaal” terecht voor Body Shape 55+ (damesconditietraining op muziek). Het is een gezellige, actieve en afwisselende manier om op uw eigen niveau uw totale lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Samen met leeftijdsgenoten bent u actief, waardoor u zich heerlijk FIT zult voelen.

De les begint rustig met een warming up om de spieren warm te maken. Vervolgens is er aandacht voor alle spiergroepen en natuurlijk worden er ook conditionele oefeningen gedaan om uw uithoudingsvermogen te verbeteren. Oefeningen om de houding van het lichaam te onderhouden, verbeteren en soepeler te maken. Tevens wordt er aandacht besteed aan een goede ademhaling. De les wordt gegeven met rustige achtergrondmuziek. Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. U kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, alleen of samen met een vriendin of kennis!


Bodyshape Special 55+

(zonder rennen en springen)

Rent of springt u liever niet en wilt u toch een goede conditie, dan is Bodyshape Speciaal iets voor u. Dit is een actieve, afwisselende manier om op uw eigen niveau het totale lichaam in een goede conditie te brengen en te houden, waardoor u zich heerlijk fit voelt. Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden.
U kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, alleen of samen met een vriendin of kennis!


Aquarobics/fit 55+

(in het zwembad)

Speciaal voor 55-plussers een rustige beweegactiviteit in het verwarmde water van 29 graden om uw conditie en fitheid op peil te houden en verder te verbeteren. Begonnen wordt met een warming-up voor de doorbloeding van de spieren. Daarna oefeningen voor het hele lichaam, ook met lichte gewichtjes en andere attributen. Na de gezamenlijke oefeningen is er tijd om nog even voor uzelf te zwemmen.


Vrijzwemmen 55+

Tijdens het vrijzwemmen kan men gebruik maken van het zwembad met verwarmd water van 29 graden, bijvoorbeeld om voor uzelf baantjes te zwemmen of om ontspannen te bewegen. Vrijzwemmen is op bijna alle dagen van de week mogelijk. Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden. Leden kunnen vrijzwemmen voor slechts € 3,00 per keer! Ook niet-leden kunnen komen vrijzwemmen, dus neem gerust eens iemand mee!