Budo – activiteiten

 

“Sportschool Venendaal” heeft in Ede, Bennekom een grote reputatie op het gebied van de budosporten: Judo, Karate, Jiu Jitsu, Aikido. Heel veel kinderen, jongeren en volwassenen hebben reeds leuke en sportieve jaren gekend of beoefenen nog steeds een of meerdere budosporten. Velen hebben de (zo fel begeerde) zwarte band gehaald of zijn zelfs Nederlands kampioen geworden!

 

 

 

“Sportschool Venendaal” biedt de volgende budosporten. Hieronder kunt u meer informatie vinden over deze sporten.

 
JUDO
Kids Judo              (vanaf 5 jaar)
Jongeren Judo        (vanaf 10 jaar)
G-Judo
Volwassenen Judo
 
 
 
 
KARATE
Kids Karate            (vanaf 5 jaar)
Jongeren Karate      (vanaf 10 jaar
Volwassenen Karate 
 
ANDERE BUDOSPORTEN
Jiu Jitsu               (vanaf 15 jaar)
Aikido                   (vanaf 15 jaar)
 

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop de activiteit van uw keus gegeven wordt, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles voor u of uw kind. 

Mocht u of uw kind een keer verhinderd zijn, dan kan de les altijd op een andere dag ingehaald worden!

En heeft u er al aan gedacht om zelf te sporten terwijl uw kind budosport heeft? Handig om dan zelf te Vrij Fitnessen en een 30 minuten work-out te doen! 

Hieronder vindt u meer informatie over de bovenstaande budosporten.


Tuimel Judo


Kids Judo 

Vanaf 5 jaar wordt een groot aantal basis-judotechnieken aangeboden en krijgt het judo als sport steeds meer de overhand. In de judolessen wordt naast het aanleren van deze basistechnieken, waaronder het valbreken (leren vallen) veel aandacht besteed aan het samenwerken en zorgdragen voor je partner. Er gelden duidelijke regels waaraan de kinderen zich moeten houden, waardoor zij om leren gaan met discipline. Naarmate de vaardigheden toenemen ontvangen de kinderen de verschillende judoslippen en judobanden (wit-geel-oranje-groen-blauw-bruin-zwart) die hierbij horen. Judoka’s kunnen, als zij dit willen, gaan deelnemen aan interne judotoernooien, zoals vanentoernooien en clubkampioenschappen, om kennis te maken met wedstrijdjudo.

Ook kinderen met een beperking die in een ‘gewone’ groep mee kunnen doen, zijn van harte welkom om te komen judoen. 


Jongeren Judo

Judo is een goede sport voor de lichamelijke ontwikkeling van jongeren in de groei; coördinatie, spierversterking en spierbeheersing. Daarnaast is een goede samenwerking en zorgdragen voor elkaar erg belangrijk. Judo kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om te judoen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden (judo is namelijk ook een zelfverdedigingsport). Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met judowedstrijden. 


Wedstrijd Judo


G-Judo

Al veel kinderen, jongeren en volwassen met een beperking doen bij “Sportschool Venendaal” mee in de judolessen, in de zwemlessen, in de fitness- en in de aerobics-activiteiten. Dus wanneer je een (lichte) beperking hebt (verstandelijk, lichamelijk, visueel, auditief, vorm van autisme, adhd, nah etcetera), maar je kunt zonder extra begeleiding meedoen in de reguliere groep, dan ben je van harte welkom! We kijken samen gedurende een aantal lessen of het lukt. 


Judo voor volwassenen

Bij “Sportschool Venendaal” wordt reeds jarenlang door volwassenen de judosport beoefend. Zowel mannen als vrouwen nemen deel aan deze trainingen. Judo is een conditiesport, maar tevens een mooi spel met prachtige aanvals- en verdedigingstechnieken om je lekker in uit te leven. Het houd je in een goede conditie en houd de spieren sterk.

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop judo aan volwassenen wordt gegeven, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles!


Kids Karate 

Van 5 tot 9 jaar kunnen jongens en meisjes deelnemen aan Kids Karate bij “Sportschool Venendaal”. Tijdens de trainingen worden ze ingewijd in deze dynamische sport (de Wado-Ryu stijl) met mooie aanvals- en verdedigingstechnieken. Kenmerkend is het ongewapend vechten met trap-en stoottechnieken. Er is veel aandacht voor conditie, coördinatie, spierversterking, doorzettingsvermogen, discipline en respect voor de tegenstander. Om kennis te kunnen maken met wedstrijdkarate organiseert de sportschool jaarlijks Vanentoernooien en Clubkampioenschappen.


Jongeren Karate

“Sportschool Venendaal” biedt de Wado-Ryu stijl van Karate aan. Met de kenmerkende trap- en stoottechnieken is dit ongetwijfeld een van de meest efficiente vormen van ongewapend aanvallen en verdedigen.  Strakke discipline, respect voor de tegenstander, kracht en coördinatie zijn nodig bij deze mooie sport. Door systematische training van technieken, zoals het plaatsen van aanvallen, het afweren van aanvallen en het plaatsen van tegenaanvallen, ontwikkel je je eigen doeltreffende wapen.

Karate kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om karate te doen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden. Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met karatewedstrijden.

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop karate gegeven wordt, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles! Neem gerust een vriend of vriendin mee! 


Wedstrijd Karate

Karateka’s die hun roots bij “Sportschool Venendaal” hebben liggen en Nederlands kampioen zijn geworden zijn Fred Roijers – Isno Alberto – Frencel Alberto – Nabil Ou-Aissa en Isra Ou-Aissa.


Karate voor volwassenen

Bij “Sportschool Venendaal” wordt reeds jarenlang door volwassenen de karatesport beoefend. Karate is een conditiesport, maar tevens een mooi spel met prachtige aanvals- en verdedigingstechnieken om je lekker in uit te leven. Het houdt u in een goede conditie en houdt de spieren sterk.

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop karate aan volwassenen wordt gegeven, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles!


Muay Thai Kickboksen


Zelfverdediging

(10+ en 15+)

Wil je jezelf beter leren verdedigen en weerbaarder worden? Dan kun je kiezen uit een van de bovenstaande budosporten. Wil je liever in een korte periode een zelfverdedigingscursus volgen, sluit dan voor 1 of 2 jaar aan bij Jiu Jitsu of Fighting Jitsu. Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop zelfverdediging wordt gegeven. Je kunt een afspraak maken voor een gratis proefles! Neem gerust een vriend of vriendin mee!


Jiu Jitsu

(15+)

 

Jiu Jitsu is een traditionele zelfverdedigingssport. Je wordt aangevallen (geslagen, geschopt of vastgepakt) en wat doe je dan? Een sport die zich uitstekend leent voor jongeren en volwassenen, ook meiden en vrouwen! Tijdens de trainingen leer je handelingen/technieken die zo’n aanval kunnen afslaan en de aanvaller op een afstand zetten, cq. uitschakelen.
Aandacht gaat ook uit naar de houding en uitstraling die je aanneemt. Deze zijn net zo belangrijk als de aangeboden technieken. Jiu Jitsu is een prima sport voor iedereen die zich weerbaarder wil maken. Juist in deze tijd zeer belangrijk. Jiu Jitsu is dan ook een zeer complete training en geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar. Net als in judo en karate kan je in deze sport ook een zwarte band halen.