Fitness & Health activiteiten

 

Vanaf 1 juni 2024 sluiten wij onze deuren. Er zijn dan geen sporten/lessen meer.

 

“Sportschool Venendaal” biedt diverse Fitness & Health Activiteiten voor jongeren, volwassenen en senioren.
Hieronder vindt u het overzicht met meer informatie over:                                                                          

Fitness     (jongeren 10+, volwassenen, senioren 55+)
Aero Fitness
Cardio Fitness
Circuit Fitness
Vrij Fitness  
Hatha Yoga
 

Veel mensen geven aan dat gezondheid de belangrijkste drijfveer is voor sportbeoefening. Zonder beweging gaat de fysieke fitheid onvermijdelijk achteruit. Juist dan is het goed om op een leuke, maar verantwoorde manier deel te nemen aan een goed beweegprogramma. Niet alleen geldt dit voor mensen die geen enkele klacht hebben en dit uiteraard zo willen houden. Ook geldt dit voor diegenen die met het stijgen van de leeftijd wellicht toch een aantal beperkingen of chronische klachten hebben. Verantwoord bewegen draagt bij tot het versterken van de spieren, vetverbranding (afvallen), het opbouwen en onderhouden van de conditie en het voorkomen van beperkingen en klachten. Bij “Sportschool Venendaal” gaat het om VERANTWOORD SPORTEN EN BEWEGEN!

In de groepstrainingen wordt u begeleid door gediplomeerde instructeurs. Mocht u een keer verhinderd zijn voor de groepstraining, dan kunt u uw training altijd op een andere dag inhalen! Op alle dagen van de week is er de mogelijkheid voor onbeperkt Vrij Fitness, om voor uzelf ‘vrij’ te fitnessen. Ook kunt u kiezen voor de combinatie van groepstraining met vrij fitness.

Wanneer u lid bent, kunt u voor slechts 3 euro per keer zwemmen in ons verwarmde zwembad. 

Bel, mail of kom langs om te informeren op welke dagen en tijden de actviteit van uw keus wordt gegeven. U kunt altijd een gratis kennismakingstraining afspreken, eventueel samen met een kennis, familielid, vriend of vriendin.


Fitness

(voor volwassenen)

Op vrijwel alle dagen van de week zijn er fitnessgroepen voor volwassenen in Ede-Veldhuizen, Ede-Rietkampen en Bennekom. In de gezellige fitnessruimten van onze sportscholen wordt gebruik gemaakt van moderne fitnessapparatuur, zowel voor krachttraining als voor conditietraining.
U kunt ervoor kiezen om wekelijks mee te doen met een groepsles, of om voor uzelf vrij te fitnessen, of voor een combinatie van groesles, aangevuld met vrij fitness.

“Sportschool Venendaal” heeft rolstoeltoegankelijke fitnessruimten in Ede, dus ook rolstoelgebruikers en minder valide mensen, die de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van fitnessapparatuur, zijn van harte welkom om te komen fitnessen.

Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden en een gratis kennismakingsles!


Jongeren Fitness

(10+)

Sporten is goed voor jongeren. In beweging komen en in beweging blijven, ook tijdens de groei. Fitness kan goed zijn, mits goed aangeboden. Als een van de weinige sportcentra in de omgeving kunnen jongeren terecht bij de speciale Jongeren Fitnesstrainingen van “Sportschool Venendaal”, waarbij rekening gehouden wordt met de groeiontwikkeling. Er wordt een uitdagend trainingsprogramma aangeboden, waarin erop gelet wordt dat er niet te zwaar getraind wordt en er extra aandacht is voor de ontwikkeling van de coordinatie.
Een verantwoorde training voor jongeren!

Ook als aanvulling op een andere sport is Jongeren Fitness uitermate geschikt voor extra spierversterking en conditie. En ook voor jongeren met een te hoge BMI (overgewicht), die graag willen afvallen is Jongeren Fitness erg goed. Iedereen kan op zijn/haar eigen nivo meedoen!

Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. Je kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een vriend of vriendin.


Senioren Fitness

(55+)

Voor oudere mensen is Fitness een veilige manier om te bewegen: op de verschillende fitnessapparaten doet u wat u kan. Bij Fitness werkt u aan uw lichamelijke conditie en het soepel en sterk houden van uw spieren en gewrichten.
De fitnessles wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up om de spieren warm te maken, in de sfeer te komen en even bij te praten met de andere deelnemers. Vervolgens gaat iedereen op zijn/haar eigen niveau aan het werk. De oefeningen zijn zodanig dat alles rustig en veilig geoefend kan worden. Er wordt afgesloten met een cooling-down met ontspanningsoefeningen en stretch oefeningen om de hartslag weer tot rust te laten komen. Na afloop kan er nog gezellig wat gedronken en nagepraat worden in de ontmoetingsruimte. Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. U kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een kennis of familielid!


Aero Fitness

(combi fitness & aerobics)

Een gevarieerde activiteit, omdat naast oefeningen op de fitnessapparatuur tevens een gedeelte wordt bewogen op muziek. Zeer goed voor de conditie, de vetverbranding (afvallen) en het versterken van de spieren. Er wordt begonnen met een warming-up, gevolgd door een aerobics gedeelte op vlotte populaire muziek. Het tweede gedeelte van de training bestaat uit een afwisselende circuittraining op de fitnessapparatuur. Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. Je kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een vriend of vriendin!


Cardio Fitness

(voor goede conditie)

U kunt bij “Sportschool Venendaal” terecht bij de speciale groep Cadio Fitness, waarin op moderne computergestuurde fitnessapparatuur gericht getraind wordt ter verbetering van het hart- en longsysteem van uw lichaam. Cardio Fitness is uitermate geschikt voor mensen die hun conditie en uithoudingsvermogen willen verbeteren. Ook voor mensen die hartrevalidatietraining nodig hebben, last hebben van chronische bronchitus of astmatisch zijn is cardio fitness geschikt. Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. U kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een vriend of vriendin!


Circuit Fitness

(afwisselende training)

Bij “Sportschool Venendaal” in Ede en Bennekom kunt u meedoen met Circuit Fitness. Onder begeleiding van een fitnessinstructeur/trice wordt een zorgvuldig samengesteld programma gevolgd, waarbij ‘afwisseling’ en ‘plezier in bewegen’ voorop staan en het totale lichaam getraind wordt. Er wordt rekening gehouden met ieders individuele doelen en wensen. Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. U kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een vriend of vriendin!


  

Vrij Fitness

(onbeperkt op alle dagen van de week)

Op alle dagen van de week (ook in het weekend) kunt u vrij fitnessen in onze gezellige fitnessruimten in Ede en Bennekom. U kunt voor uzelf aan de slag op de moderne fitnessapparatuur. Onbeperkt Vrij Fitnessen is al mogelijk vanaf €16,50 per maand! U kunt kiezen voor uitsluitend Vrij Fitness of Vrij Fitness in combinatie met een wekelijkse groepsfitness-training. Bel, mail of kom langs voor meer informatie en de tijden waarop u vrij kunt fitnessen.


 


Hatha Yoga

(rustgevende beweegactiviteit)

 

Bent u door de week (erg) druk? Heeft u (snel) last van stress, een gespannen gevoel, overspannenheid of burn-out en wilt u dit juist voorkomen? Heeft u last van hyperventilatie, astma of bronchitus? Of wilt u een rustige beweegactiviteit om uw gewrichten en spieren soepel te houden? Dan is Hatha Yoga iets voor u ! Hatha Yoga staat voor “balans in lichaam en geest” met aandacht voor een juiste ademhaling, gerichte concentratie, een juiste lichaamshouding en het leren ontspannen. Zowel ’s middag als ’s avonds zijn er lessen in Ede-Veldhuizen, Ede-Rietkampen en Bennekom voor dames en heren! Alle oefeningen verlopen in een rustig tempo. Iedereen kan meedoen!
Kom gerust een keer meedoen met een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een kennis!