Jongeren – activiteiten


“Sportschool Venendaal” biedt in Bennekom, Ede-Rietkampen, Ede-Veldhuizen en Lunteren diverse sport- en beweegactiviteiten, speciaal voor jongeren. Kijk hieronder waaruit je kunt kiezen:

Fitness
X-Kids 
Judo
Karate
Muay Thai Kickboksen
Fighting Jitsu
Zelfverdediging
Jiu Jitsu

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop de activiteit van jouw keus gegeven wordt. Je kunt een afspraak maken voor een gratis proefles. Neem gerust een vriend of vriendin mee en kom samen een keer meedoen!

“Sportschool Venendaal” heeft ook een zwembad. Als je een sport bij de sportschool beoefend, dan kun je op vrijzwemtijden voor slechts 2 euro per keer vrijzwemmen!

En je kunt terecht voor sportmassage door een NSG gediplomeerd sportmasseur of gebruik maken van de zonnebank. Kijk hiervoor in het menu onder “Fitness-Activiteiten”.

Hieronder vind je meer informatie over de bovenstaande activiteiten.


Streetdance (docent gezocht) 

(5-8 jaar, 9-12 jaar en 13+)

Iedere week dansen op hippe moderne muziek en de nieuwste trendy `moves`leren! Een actieve sport, waarin je je lekker kan uitleven op de muziek. Er zijn streetdance groepen voor de leeftijd 5-8 jaar, 9-12 jaar en 13+. Kom in beweging en doe mee! Als je het leuk vindt, kun je ook meedoen als we een demonstratie geven en met de intere Supercup-Streetdance-Wedstrijden! Om een keer te proberen, kun je meedoen met een gratis proefles. Neem gerust een vriendin mee en kom gezellig samen! Bel, mail of kom langs om te vragen naar de dagen en tijden waarop er streetdance voor jou is.


Jazzdance (docent gezocht)

(vanaf 6 jaar)

Hou je meer van de typische jazzdance-bewegingen, kies dan voor Jazzdance. Mooie dansen leren op bekende muziek. Om een keer te proberen, kun je meedoen met een gratis proefles. Neem gerust een vriendin mee en kom samen! Bel, mail of kom langs om te vragen naar de dagen en tijden waarop er Jazzdance voor jou is. 


Jongeren Fitness

(vanaf 10 jaar)

Als een van de weinige sportcentra in de omgeving kunnen jongeren terecht bij de speciale Jongeren Fitnesstrainingen van “Sportschool Venendaal”. Er wordt een uitdagend trainingsprogramma aangeboden, waarin er pittig wordt getraind. Er wordt op gelet dat er niet te zwaar wordt getraind, i.v.m. de groeiontwikkeling. Er is extra aandacht voor de ontwikkeling van de coordinatie.

Ook als aanvulling op een andere sport (bijvoorbeeld naast voetbal, handbal of honkbal) is Jongeren Fitness erg geschikt voor extra spierversterking en conditie. En ook voor jongeren met een te hoge BMI (overgewicht), die graag willen afvallen is Jongeren Fitness erg goed. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen!

Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. Je kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een vriend of vriendin!

 


X-Kids

(8-12 jaar)

Ben je 8 – 12 jaar en wil je graag afvallen, omdat je te maken hebt met (licht) overgewicht (te hoge BMI), kom dan eens meedoen met de speciale X-Kids trainingen. Je sport dan 2x per week, waardoor je afvalt en je conditie verbeterd. Daarnaast kun je op zondag gratis vrijzwemmen in het lekker verwarmde water van ons zwembad. Hoe meer je beweegt, hoe gemakkelijker je gewicht kwijt raakt. De sportactiviteiten zijn verschillend, zodat het vooral leuk en afwisselend is. Zorg goed voor jezelf en kom gezellig meedoen, samen met andere kinderen die ook willen afvallen!


Judo

(3&4 jaar/ 5-9 / 9-12 / 12-15 / 15+ jaar) 

Judo is een goede sport voor de lichamelijke ontwikkeling van jongeren in de groei; coördinatie, spierversterking, spierbeheersing en uithoudingsvermogen. Daarnaast is een goede samenwerking en zorgdragen voor elkaar belangrijk. Judo kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om te judoen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden (judo is namelijk ook een zelfverdedigingsport). Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met judowedstrijden.


Wedstrijd Judo

Voor speciale wedstrijdtraining kunnen judoka’s terecht in Ede-Rietkampen, Ede-Veldhuizen en Bennekom. In de wedstrijdgroepen wordt intensiever getraind op alle wedstrijdfacetten, om goed voor de dag te komen in judotoernooien elders in het land. Ook voor de recreatieve judoka’s worden ieder jaar verschillende interne judo-toernooien georganiseerd, zoals de Vanentoernooien en de Clubkampioenschappen. Iedereen kan op zijn/haar eigen nivo met wedstrijden meedoen! En wil je graag judo-scheidsrechter worden. Ook dat je kun leren binnen de sportschool!


Karate

(Kids 5+, Jongeren 10+) 

“Sportschool Venendaal” biedt de Wado-Ryu stijl van Karate aan. Met de kenmerkende trap- en stoottechnieken is dit een van de meest efficiente vormen van ongewapend aanvallen en verdedigen. Strakke discipline, respect voor de tegenstander, kracht en coördinatie zijn nodig bij deze mooie sport. Door systematische training van technieken, zoals het plaatsen van aanvallen, het afweren van aanvallen en het plaatsen van tegenaanvallen, ontwikkel je je eigen doeltreffende wapen.

Karate kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om karate te doen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden. Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met karatewedstrijden.

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop karate gegeven wordt, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles! Neem gerust een vriend of vriendin mee!


Wedstrijd Karate

Als je wilt kun je meedoen met wedstrijdkarate. “Sportschool Venendaal” organiseert ieder jaar een aantal interne karate-toernooien voor de leden, zoals de Clubkampioenschappen en de Vanentoernooien. Daarnaast kan er aan karatewedstrijden elders in Nederland of in het buitenland deelgenomen worden. Karateka’s die hun roots bij “Sportschool Venendaal” hebben liggen en Nederlands kampioen zijn geworden zijn Fred Roijers – Isno Alberto – Frencel Alberto – Nabil Ou-Aissa en Isra Ou-Aissa.


Muay Thai Kickboksen

(vanaf 10 jaar)

“Sportschool Venendaal” is ook actief met Muay Thai Kickboksen in Ede en Bennekom, zowel voor beginners als gevorderden. Conditie, uithoudingsvermogen, kracht en hardening van het lichaam zijn belangrijke factoren tijdens de intensieve Muay Thai trainingen, zoals geldt bij bijna alle full-contact wedstrijdsporten. In de trainingen leer je allerlei trap-, stoot-, knie-, elleboogtechnieken. Je draagt dikke, lederen pads om de impact van de aanvallende technieken op te vangen en je gebruikt kickbokshandschoenen om te stoten en jezelf te verdedigen. De trainingen worden gegeven door o.a. Radomir Lalits, zelf internationaal A-vechter met veel ervaring op het gebied van kickboksen. Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop deze energieke sport gegeven wordt, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles!


Fighting Jitsu

(vanaf 10 jaar)

Fighting Jitsu is een zeer effectieve manier om jezelf te leren verdedigen. Deze dynamische vorm van zelfverdediging bestaat uit een combinatie van verschillende budosporten. Zo worden er technieken gebruikt uit Karate – Kickboksen – Judo – Jiu Jitsu – Aikido en andere budosporten. Fighting Jitsu is goed uit zelfverdedigingsoogpunt, goed uit conditioneel oogpunt en goed voor het zelfvertrouwen. Als je wilt, kun je ook deelnemen aan wedstrijden.

Bel, mail of kom langs om te vragen naar de dagen en tijden waarop Fighting Jitsu wordt gegeven in Bennekom en Ede. Je kunt meedoen met een gratis kennismakingsles!


Zelfverdediging

(vanaf 10 jaar)

Wil je jezelf beter leren verdedigen en weerbaarder worden? Dan kun je kiezen uit een van de bovenstaande budosporten. Wil je liever in een korte periode een ideale zelfverdedigingscursus volgen, sluit dan voor 1 of 2 jaar aan bij Jiu Jitsu of Fighting Jitsu. Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop zelfverdediging wordt gegeven. Je kunt een afspraak maken voor een gratis kennismakingsles! Neem gerust een vriend of vriendin mee!


Jiu Jitsu

(vanaf 15 jaar)

Jiu Jitsu is een traditionele zelfverdedigingssport. Je wordt aangevallen (geslagen, geschopt of vastgepakt) en wat doe je dan? Een sport die zich uitstekend leent voor jongeren en volwassenen, ook meiden en vrouwen! Tijdens de trainingen leer je handelingen/technieken die zo’n aanval kunnen afslaan en de aanvaller op een afstand zetten, cq. uitschakelen.
Aandacht gaat ook uit naar de houding en uitstraling die je aanneemt. Deze zijn net zo belangrijk als de aangeboden technieken. Jiu Jitsu is een prima sport voor iedereen die zich weerbaarder wil maken. Juist in deze tijd zeer belangrijk. Jiu Jitsu is dan ook een zeer complete training en geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar en net als in judo en karate kan je in deze sport ook een zwarte band halen.