Jongeren – activiteiten


 

Vanaf 1 juni 2024 sluiten wij onze deuren.  Er zullen dan geen sporten/lessen meer zijn.

“Sportschool Venendaal” biedt in Bennekom, Ede-Rietkampen, Ede-Veldhuizen  diverse sport- en beweegactiviteiten, speciaal voor jongeren. Kijk hieronder waaruit je kunt kiezen:

Judo
Karate
 

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop de activiteit van jouw keus gegeven wordt. Je kunt een afspraak maken voor een gratis proefles. Neem gerust een vriend of vriendin mee en kom samen een keer meedoen!

Hieronder vind je meer informatie over de bovenstaande activiteiten.


 Judo

(5-9 / 9-12 / 12-15 / 15+ jaar) 

Judo is een goede sport voor de lichamelijke ontwikkeling van jongeren in de groei; coördinatie, spierversterking, spierbeheersing en uithoudingsvermogen. Daarnaast is een goede samenwerking en zorgdragen voor elkaar belangrijk. Judo kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om te judoen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden (judo is namelijk ook een zelfverdedigingsport). Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met judowedstrijden.


Wedstrijd Judo

 

Karate

(Kids 5+, Jongeren 10+) 

“Sportschool Venendaal” biedt de Wado-Ryu stijl van Karate aan. Met de kenmerkende trap- en stoottechnieken is dit een van de meest efficiente vormen van ongewapend aanvallen en verdedigen. Strakke discipline, respect voor de tegenstander, kracht en coördinatie zijn nodig bij deze mooie sport. Door systematische training van technieken, zoals het plaatsen van aanvallen, het afweren van aanvallen en het plaatsen van tegenaanvallen, ontwikkel je je eigen doeltreffende wapen.

Karate kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om karate te doen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden. Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met karatewedstrijden.

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop karate gegeven wordt, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles! Neem gerust een vriend of vriendin mee!


Wedstrijd Karate


Muay Thai Kickboksen


Zelfverdediging


Jiu Jitsu