Jongeren – activiteiten


“Sportschool Venendaal” biedt in Bennekom, Ede-Rietkampen, Ede-Veldhuizen  diverse sport- en beweegactiviteiten, speciaal voor jongeren. Kijk hieronder waaruit je kunt kiezen:

Judo
Karate
 

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop de activiteit van jouw keus gegeven wordt. Je kunt een afspraak maken voor een gratis proefles. Neem gerust een vriend of vriendin mee en kom samen een keer meedoen!

Hieronder vind je meer informatie over de bovenstaande activiteiten.


Jongeren Fitness

(vanaf 10 jaar)

Als een van de weinige sportcentra in de omgeving kunnen jongeren terecht bij de speciale Jongeren Fitnesstrainingen van “Sportschool Venendaal”. Er wordt een uitdagend trainingsprogramma aangeboden, waarin er pittig wordt getraind. Er wordt op gelet dat er niet te zwaar wordt getraind, i.v.m. de groeiontwikkeling. Er is extra aandacht voor de ontwikkeling van de coordinatie.

Ook als aanvulling op een andere sport (bijvoorbeeld naast voetbal, handbal of honkbal) is Jongeren Fitness erg geschikt voor extra spierversterking en conditie. En ook voor jongeren met een te hoge BMI (overgewicht), die graag willen afvallen is Jongeren Fitness erg goed. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen!

Bel, mail of kom langs voor meer informatie, de dagen en tijden. Je kunt ook afspreken voor een gratis kennismakingsles, eventueel samen met een vriend of vriendin!

 


X-Kids


Judo

(5-9 / 9-12 / 12-15 / 15+ jaar) 

Judo is een goede sport voor de lichamelijke ontwikkeling van jongeren in de groei; coördinatie, spierversterking, spierbeheersing en uithoudingsvermogen. Daarnaast is een goede samenwerking en zorgdragen voor elkaar belangrijk. Judo kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om te judoen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden (judo is namelijk ook een zelfverdedigingsport). Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met judowedstrijden.


Wedstrijd Judo

Voor speciale wedstrijdtraining kunnen judoka’s terecht in Ede-Rietkampen, Ede-Veldhuizen en Bennekom. In de wedstrijdgroepen wordt intensiever getraind op alle wedstrijdfacetten, om goed voor de dag te komen in judotoernooien elders in het land. Ook voor de recreatieve judoka’s worden ieder jaar verschillende interne judo-toernooien georganiseerd, zoals de Vanentoernooien en de Clubkampioenschappen. Iedereen kan op zijn/haar eigen nivo met wedstrijden meedoen! En wil je graag judo-scheidsrechter worden. Ook dat je kun leren binnen de sportschool!


Karate

(Kids 5+, Jongeren 10+) 

“Sportschool Venendaal” biedt de Wado-Ryu stijl van Karate aan. Met de kenmerkende trap- en stoottechnieken is dit een van de meest efficiente vormen van ongewapend aanvallen en verdedigen. Strakke discipline, respect voor de tegenstander, kracht en coördinatie zijn nodig bij deze mooie sport. Door systematische training van technieken, zoals het plaatsen van aanvallen, het afweren van aanvallen en het plaatsen van tegenaanvallen, ontwikkel je je eigen doeltreffende wapen.

Karate kan zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefend worden. Recreatief omdat je het leuk vindt om karate te doen of bijvoorbeeld om jezelf beter te leren verdedigen of zekerder van jezelf te worden. Wedstrijdgericht omdat je graag mee wilt doen met karatewedstrijden.

Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden waarop karate gegeven wordt, en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles! Neem gerust een vriend of vriendin mee!


Wedstrijd Karate


Muay Thai Kickboksen


Zelfverdediging


Jiu Jitsu

(vanaf 15 jaar)

Jiu Jitsu is een traditionele zelfverdedigingssport. Je wordt aangevallen (geslagen, geschopt of vastgepakt) en wat doe je dan? Een sport die zich uitstekend leent voor jongeren en volwassenen, ook meiden en vrouwen! Tijdens de trainingen leer je handelingen/technieken die zo’n aanval kunnen afslaan en de aanvaller op een afstand zetten, cq. uitschakelen.
Aandacht gaat ook uit naar de houding en uitstraling die je aanneemt. Deze zijn net zo belangrijk als de aangeboden technieken. Jiu Jitsu is een prima sport voor iedereen die zich weerbaarder wil maken. Juist in deze tijd zeer belangrijk. Jiu Jitsu is dan ook een zeer complete training en geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar en net als in judo en karate kan je in deze sport ook een zwarte band halen.