Wij volgen

Wij volgen:

 
Op deze pagina volgen wij,  bij de sportschool betrokken sporters/sportsters, en hun sportieve prestatie’s op ‘hoog’ nivo.
Het kan zijn dat ze bij “Sportschool Venendaal” sporten – werken of anderzins betrokken zijn.
*Ken je nog iemand bij “Sportschool Venendaal”  die hier ook voor in aanmerking komt en die deelneemt / presteert op een hoog nivo; geef het dan aan ons door. Wellicht kan hij/zij ook op deze pagina terecht komen.
 
 WIJ_VOLGEN_NICO_HERBERT.pdf
 
WIJ_VOLGEN_OLGA_LYASHEVSKA.pdf
 
WIJ_VOLGEN_MATHIJS_DEN_OUDEN.pdf
 

Nico Herbert 
Nico komt uit een Judo en Jiu-Jitsu familie.
Hij is begonnen met Judo rond 1966 in Barneveld, onderleiding van de Judo leraar Peter Helsdingen = 7e DAN .
Later heeft hij Tae-Kwon-Do -  Jiu jitsu en Aikido toegevoegd. Begin 2000 kwam Nico met Sambo ( Russisch-Judo ) in aanraking. Dit was de doorbraak in zijn competitie palmares, met een volledig andere stijl van contact sport. Vervolgens kwam BJJ in beeld . Braziliaans Jiu-Jitsu, een competitie discipline waarbij ongeveer tien procent staand en negentig procent op de grond/mat wordt gevochten. Een link aan BJJ is Grappling, een variant van worstelen en stoeien en BJJ.
In al deze sporten heeft Nico Herbert competitie gedaan, en podiumplaatsen behaald. Op  het Europese niveau  heeft Nico 23 medailles, waarvan 12x Goud. En hij pakte op de Wereldkampioenschappen 15 medailles. Waarvan  7x Goud.
Inmiddels heeft Nico negen Dan-graden ( graden van geoefendheid) ontvangen.
 

Olga Lyashevska

Verwurgingen, armklemmen en worpen was nooit vooraf bedacht. Jiu-jitsu kwam als vanzelf in mijn leven: uit nieuwsgierigheid nam ik deel aan een les. Dat is nu bijna 10 jaar geleden, ik wist niet waar ik aan begon en kan sindsdien er niet van wegblijven. Het is mijn passie geworden.
Na een paar jaar trainen ben ik pas wedstrijden gaan doen. Er waren toen nog maar weinig vrouwen in Jiu-jitsu, ik vocht vooral tegen mannen, en met succes. Een uitstekend voorbeeld van de ‘zachte kunst’ waarbij techniek kracht de baas is. Door mee te doen aan wedstrijden test ik mijn technieken, verbeter ik me, leer om te gaan met stress en hoe ik mij kan concentreren.
De laatste zeven jaar heb ik regelmatig deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in Lissabon en Rome en aan de Wereld Kampioenschappen in Abu Dhabi.
 
Mathijs den Ouden
Mathijs (geboren in 1997) is zijn korfbalcarrière op 5 jarige leeftijd begonnen bij de Edese korfbalvereniging CKV Reehorst ’45.
In de zomer van 2012 heeft hij de overstap gemaakt naar de Driebergse korfbalvereniging Dalto/BNApp.nl.
Zijn korfbalkwaliteiten zijn de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Zo werd hij al diverse keren geselecteerd voor de selecties van district Oost.
Momenteel maakt hij deel uit van de selectie Oost onder de 19 jaar.
In maart 2013 maakte Mathijs deel uit van het Nederlands Team onder de 16 jaar en werd (als basisspeler) in Schijndel officieus Wereldkampioen van landenteams onder de 16 jaar.