Wij volgen

Wij volgen:

 
Op deze pagina volgen wij,  bij de sportschool betrokken sporters/sportsters, en hun sportieve prestatie’s op ‘hoog’ nivo.
Het kan zijn dat ze bij “Sportschool Venendaal” sporten – werken of anderzins betrokken zijn.
*Ken je nog iemand bij “Sportschool Venendaal”  die hier ook voor in aanmerking komt en die deelneemt / presteert op een hoog nivo; geef het dan aan ons door. Wellicht kan hij/zij ook op deze pagina terecht komen.
 

Olga Lyashevska

Verwurgingen, armklemmen en worpen was nooit vooraf bedacht. Jiu-jitsu kwam als vanzelf in mijn leven: uit nieuwsgierigheid nam ik deel aan een les. Dat is nu bijna 10 jaar geleden, ik wist niet waar ik aan begon en kan sindsdien er niet van wegblijven. Het is mijn passie geworden.
Na een paar jaar trainen ben ik pas wedstrijden gaan doen. Er waren toen nog maar weinig vrouwen in Jiu-jitsu, ik vocht vooral tegen mannen, en met succes. Een uitstekend voorbeeld van de ‘zachte kunst’ waarbij techniek kracht de baas is. Door mee te doen aan wedstrijden test ik mijn technieken, verbeter ik me, leer om te gaan met stress en hoe ik mij kan concentreren.
De laatste zeven jaar heb ik regelmatig deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in Lissabon en Rome en aan de Wereld Kampioenschappen in Abu Dhabi.