Zwemles

0/31

“Sportschool Venendaal” beschikt over een zwemschool met een gezellig en overzichtelijk zwembad met verwarmd water van   29 graden in de locatie aan de Laan der Verenigde Naties 92 in Ede-Rietkampen.

Vrijzwemmen 

Meer beweegactiviteiten in het water vindt u in het menu onder “Aqua-activiteiten”.

In de zwemkalender hieronder vindt u alle belangrijke data van diplomazwemmen, kijklessen, etc die in de zwemschool plaatsvinden.

En heeft u er al aan gedacht om zelf te sporten terwijl uw kind zwemles heeft? Handig om dan zelf en half uurtje te Vrij Fitnessen en een 30 minuten work-out te doen!


Zwemkalender

In de zwemkalender vindt u alle data van diplomazwemmen, kijklessen, spurtcursussen en vakanties. Schrijf ze op in uw agenda! Voor vragen kunt u bellen op dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur en 13.30 en 15.00 uur: 0318 595 007. Of stuur een email naar info@sportschool-venendaal.nl

Afzwemmen Diploma A Datum Locatie
Zaterdag xx oktober Ede-Rietkampen
Zaterdag 16 december Ede-Rietkampen
Zaterdag xx februari Ede-Rietkampen
Zaterdag xx april Ede-Rietkampen
Zaterdag xx juni Ede-Rietkampen
Onderdelen Diploma B momenteel NIET
Woensdagmiddag xx oktober Veenendaal
Woensdagmiddag xx november Veenendaal
Woensdagmiddag xx februari Veenendaal
Woensdagmiddag xx april Veenendaal
Woensdagmiddag xx juli Veenendaal
Afzwemmen Diploma B
Zaterdag xx oktober Ede-Rietkampen
Zaterdag 16 december Ede-Rietkampen
Zaterdag xx februari Ede-Rietkampen
Zaterdag xx april Ede-Rietkampen
Zaterdag xx juni Ede-Rietkampen
Kijklessen
7 t/m 12 november Ede-Rietkampen
13 t/m 18   maart Ede-Rietkampen
Mee-zwemles
Ede-Rietkampen
Vakanties
Herfstvakantie 24 t/m 30 oktober
Sinterklaas dinsdag 5 december  
Kerstvakantie 24 dec. t/m 7 januari   
Voorjaarsvakantie 19 t/m 25 febr.  
Pasen 29 april t/m 1 mei
KoningsDag zaterdag 27 april
Meivakantie 28 april t/m 5 mei  
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei
Pinksterdagen 19 en 20 mei
Zomervakantie    
 

Zwemschool: Zwemles voor kinderen

(A & B diploma)

“Sportschool Venendaal” verzorgt al meer dan 40 jaar kwalitatief goede en kindvriendelijke zwemlessen in onze zwemschool in Ede. Uw kind kan bij ons zijn A en B diploma halen. Onze zwemlessen worden bijna iedere dag (niet op zondag) gegeven in kleine groepen, waardoor er veel aandacht is voor ieder kind. Het water heeft een temperatuur van 29 graden, wat voor de kinderen erg aangenaam is. De groepsindeling is zo dat de kinderen les krijgen op eigen nivo.

De zwemlessen zijn 45 minuten. Er kan gekozen worden voor 1x per week zwemles of 2x per week zwemles. Ook is het mogelijk om 2 lessen achter elkaar les te krijgen – en ook dit kan 2x per week. Uw kind kan dan 3 uur per week zwemles krijgen.

We adviseren om rond 4½ a 5 jaar te beginnen met zwemles, dit i.v.m. de vele nieuwe indrukken die de kinderen opdoen als ze met de basisschool beginnen. Ze hebben dan eerst tijd om aan hun nieuwe schoolomgeving en ritme te wennen. Tevens is het beter als de kinderen al enige ervaring hebben met het uitvoeren van kleine opdrachtjes. Dit komt het oefenen tijdens de zwemles ten goede.

Zodra de kinderen alle zwemvaardigheden (zonder drijfmiddelen) beheersen, kunnen zij naar de ‘afzwemgroep’. Hier worden de kinderen voorbereid op het diploma-A zwemmen. In de ‘afzwemgroep’ wordt gewerkt aan het verder inslijpen van de zwemslagen, uithoudingsvermogen en kracht. Daarnaast komen alle overige zwemvaardigheden aan bod: onder water zwemmen – watertrappelen – kopsprong – duiken etc.

In het zwembad aan de Laan der Verenigde Naties 92 in Ede wordt meerdere keren per jaar diploma gezwommen. Ouders en familieleden kunnen komen kijken naar deze belangrijke gebeurtenis.

Eenmaal in het bezit van diploma A kunnen de zwemmers doorgaan voor diploma B. In een speciale B-zwemgroep worden alle zwemtechnieken verder verbeterd en speciale zwemvaardigheden geleerd. Tevens worden de langere zwemafstanden getraind.

Voor meer informatie of inschrijven, kunt u contact met ons opnemen.


Zwemles voor volwassenen

Nooit te oud om te leren! Zowel mannen als vrouwen kunnen bij “Sportschool Venendaal” terecht voor zwemles. Er wordt les gegeven door gediplomeerde zweminstructeurs (m/v) aan kleine groepen, waardoor er veel individuele aandacht is. Het water is aangenaam met 29 graden en het zwembad is door de afmetingen zeer overzichtelijk. Optimaal dus voor het aanleren van de basiszwemslagen. 


Zwemles voor vrouwen

U kunt bij “Sportschool Venendaal” terecht voor zwemlessen, alleen voor vrouwen. Er wordt les gegeven door een gediplomeerde vrouwelijke zweminstructrice aan kleine groepen, waardoor er veel individuele aandacht is. Het water is lekker warm (29 graden) en het zwembad is door de afmetingen zeer overzichtelijk. Optimaal dus voor het aanleren van de basiszwemslagen. Ook is het mogelijk om een zwemdiploma te behalen.

 


Prive Zwemles

Ook is het mogelijk om alleen of met z’n 2-en zwemles te krijgen van een zwemleraar (m/v).

Hierdoor is het vaak mogelijk om op latere leeftijd van watervrees/angst af te komen en om zwembeginselen aan te leren. Stuur een email voor meer informatie (oa prijs en tijden)

De afmetingen en de temperatuur van het zwembad maken dat het zeer geschikt is voor het zwemmen met kleine kinderen en uw baby niet snel afkoeld. Door speelse watergewenning raakt uw kind al snel vertrouwd in water.


Peuterzwemmen 

(ouder-kindzwemmen)

Vrijzwemmen

Leden (ook kinderen die op zwemles zitten) kunnen vrijzwemmen voor slechts € 3 per keer! Ook niet-leden kunnen komen vrijzwemmen! Tijdens het vrijzwemmen kan men gebruik maken van het zwembad met verwarmd water van 29 graden, bijvoorbeeld om met uw kind de zwemslagen extra te oefenen, om samen met uw baby/peuter/kind te spelen in het water,  om zelf baantjes te zwemmen of om ontspannen te bewegen.
Vrijzwemmen is op vrijwel alle dagen van de week mogelijk (ook op zondag). Bel, mail of kom langs voor de dagen en tijden. Kinderen t/m 11 jaar mogen alleen vrijzwemmen onder begeleiding van een volwassene.


Huren van het zwembad

Het is mogelijk om het zwembad te huren. Zo kunt u met een eigen groep gebruik maken van het zwembad met heerlijk verwarmd water van 29 graden. Het zwembad wordt o.a. verhuurd aan fysiotherpeuten, aan groepen dames en aan ouders om met een groepje kinderen te zwemmen, bijvoorbeeld als verjaarsdagfeestje.
Stuur ons een email als u meer informatie wilt ontvangen over de verhuurmogelijkheden.